Kapha baba

A Kapha baba meghatározó őselemei a víz és a föld.

 

Mit tudunk ezekről az elemekről?

Víz: nedves, hideg, nehéz, puha, olajos, tápláló, megnyugtató

Föld: nehéz, stabil, szilárd, száraz, hideg

 

Ezekből következően a Kapha baba  jellemző általános testi tulajdonságai:

A zömök, vasgyúró alkatú, erős csontozatú, hízásra hajlamos baba nagy valószínűséggel ebbe a csoportba tartozik. Tökéletes, világos bőre hűvös és olajos tapintású. Haja általában sötét színű erős szálú hullámos. Hatalmas kifejező, szemei általában barnák vagy kékek.

Mozgása, fejlődése magatartása szempontjából a kapha baba a leglassúbb, keveset mozog, később jelentkeznek nála a különböző mozgásformák. (átfordulás, mászás, ülés, járás). Alvása mély és nyugodt néhány hónapos korában már átalussza az éjszakát. Nyugodt, kiegyensúlyozott, szükségleteit gőgicséléssel jelzi. Lassú tempóban eszik, ritkánbb időpontokban igényli a táplálékot. Általában naponta egyszer van széklete, barnás, kenőcsös állagú.

Ritkák a bőrproblémák, általában szép, porcelánfehér bőre van, esetleg a tágabb pórusok és az izzadékonyság lehet jellemző.

baby-539969_1280Lelki adottságok.

Ezeknél a babáknál jellemző a magas bizalmi szint, az erős kötődés az anyához. Ez a baba a legkiegyensúlyozottabb típus. Nyugodt, türelmes, hosszú ideig elfoglalja magát, de társaságban visszahúzódó.

Kapha baba esetén a mamának számolnia kell gyermeke lelassult, lustaságra hajlamos természetével. Rendszeres séták, testmozgás (babajóga) jótékony hatással van rá. Közösségbe szoktatásával felkelthetjük a érdeklődést mások iránt és fejleszthetjük kapcsolatteremtő képességét.


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>