Shantala

“…Táplálni a gyermeket? Igen. De nem csak tejjel. Dajkálni kell. Simogatni, ringatni. És masszírozni. Beszélni kell a kicsi bőréhez, beszélni kell a hátához, mert éhesek és szomjasak, éppúgy, mint a hasa. Azon országokban, ahol az emberek megőrizték a dolgokhoz fűződő közvetlen kapcsolatot, az asszonyok még tudják mindezt. Az anyjuktól tanulták, a lányuknak megtanítják ezt az elmélyült, egyszerű és nagyon régi művészetet, amely segít a gyermeknek elfogadni a világot és segít neki rámosolyogni az életre.”

(Frederic Leboyer: Shantala)

A gyermek születése előtti tökéletes állapot, az anyaméhen belüli biztonság hirtelen véget ér a születéssel. Hirtelen megszületik a kint és a bent, megszületik az éhség, a tér és az idő. A sok-sok évezred alatt felhalmozódott tudás, amit anyák örökítettek lányaiknak, a legújabb kori felgyorsult világban elveszni látszik. Én szerencsés vagyok mert olyan emberek, tapasztalatok segítettek, amelyek révén különleges, bensőséges kapcsolatot tudtam kiépíteni gyermekemmel, amiből mindketten nap mint nap töltekezünk.

Már több mint tíz éve találkoztam Shantalával és Ő olyan hatást gyakorolt az életemre, ami gyökeres változást hozott. Szeretném ezt megosztani azokkal, akik talán hasonló cipőben járnak, akik keresik a harmonikusabb, boldogabb életet, és igyekeznek gyermekeiket rávezetni az életben kitűzhető legfontosabb célra. Az apró dolgok örömére, a pillanatban való feloldódásra,  hálára és köszönetre az élet legkisebb ajándékáért.

Shantalát  nekem igazán a fiam hozta el mert az ő születése kapcsán került a kezembe Frederic Leboyer könyve, ami a tradicionális indiai babamasszázsról készült, tulajdonképpen fotóalbum. A rövid, már-már versszerű szövegek annyira megragadtak, hogy magam is megpróbálkoztam a babamasszázzsal és ez hihetetlen pozitív hatással volt az életünkre. Olyan álomszerű anya-gyermek kapcsolat épült fel közöttünk, amit problémamentes csecsemőkor és kisgyermekkor követett, hogy még a később, a külvilágból begyűrűző negatív energiák sem tudták elrontani.  Így történt hát, hogy később is sokat foglakoztam ezzel a témával és néhány évvel ezelőtt megtanultam az ayurvédikus babamasszázs oktatás módszerét, amivel már másoknak is képes vagyok átadni ezt a tudást és szemléletet. Ezt az oldalt is azért hoztam létre, hogy minél több emberhez eljuthassak és ha sikerül felkeltenem az érdeklődést egy személyes találkozás keretén belül folytathassuk a beszélgetést. 

Remélem hamarosan találkozunk!!!

 

 


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>